Van dinsdag 11 april 09.00 uur tot en met donderdag 13 april 16.00 uur vinden de jaarlijkse verkiezingen voor de Universiteitsraad plaats. Sinds vorig jaar hebben de verkiezingen een andere invulling gekregen. De nieuwe opzet is vastgelegd in het verkiezingsconvenant dat je in PDF kunt lezen door hier te klikken. 

De belangrijkste wijzigingen zijn de volgende:

  • Alleen de top negen kandidaten en vier huidige fractieleden mogen een elektronisch apparaat gebruiken om studenten te benaderen om te stemmen. Dat zijn dus 13 personen per fractie.
  • De verkiezingen aankomende week worden beperkt tot de campus van Tilburg University. Dit betekent dat er niemand van SAM danwel Front bij het station, de bussen, het sportcentrum of ergens anders staan.
  • De verkiezingen zijn een dag verkort en vinden plaats van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 april.

We willen alle studenten oproepen om gebruik te maken van zijn of haar stemrecht. De medezeggenschap in Tilburg staat sterk en heeft zelfs meerdere malen prijzen gewonnen. Hoe hoger het opkomstpercentage hoe sterker beide fracties staan in het vertegenwoordigen van alle belangen van de studenten van Tilburg University. Maak daarom gebruik van je stemrecht op 11, 12 en 13 april!