Praktisch

Toegang tot bestanden op je universiteitsschijf
Met het programma FileZilla is het mogelijk om bij de bestanden te komen, die op je persoonlijke schijf van de universiteitscomputers staan! Lees in deze handleiding hoe je dit doet!

Gratis Office 365
Wil jij ook Office 365 gratis op je laptop of tablet? Tilburg University heeft dit voor jou geregeld, waardoor studeren nog gemakkelijker én goedkoper wordt! Registreer je snel met je Tilburg University e-mail adres via deze website. 

Korting op je CZ zorgverzekering
Wist jij al dat je als student van Tilburg University korting krijgt op je CZ zorgverzekering? Wanneer je het collectiviteitsnummer 1740 of 002223880 doorgeeft bij de premieberekening krijg je namelijk 8% korting op je basisverzekering en 10% korting op je aanvullende verzekering. Voor meer informatie check deze website!

Nieuwe regels tentameninschrijving
Sinds het collegejaar 2015-2016 gebruikt Tilburg University een andere tentamenplanner, waardoor de spelregels enigszins veranderd zijn. Houd daarom met de volgende 2 deadlines rekening:

  1. Je moet uiterlijk op de 10e werkdag vóór je tentamen zijn aangemeld.
  2. Heb je deze deadline niet gehaald? Dan kun je nog tot uiterlijk de 5e werkdag vóór je tentamen langs de Student Desk om je aan te melden. Hier staat een administratieve boete van €20,- op.

Vrijstellingen aanvragen
Elke faculteit heeft zijn eigen procedure om een vrijstelling aan te vragen voor een vak. Op deze pagina van Tilburg University kan je je faculteit selecteren, waarna op de volgende pagina jouw procedure wordt uitgelegd.

VPN-verbinding
Ben je niet op de campus van Tilburg University, maar wil je wel gebruik maken van het TiU-netwerk? Dan moet je de VPN-client downloaden, waardoor je een zogenaamde VPN-verbinding tot staan kan brengen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld speciale databases van de bibliotheek raadplegen of printopdrachten naar printers op de campus sturen! Op deze site staat meer informatie en de manier om het te downloaden.