Certificaten extracurriculaire activiteiten

Fractie SAM heeft op 7 november 2014 een initiatiefvoorstel ingediend om een certificaat voor extracurriculaire activiteiten op Tilburg University te krijgen. Op deze manier krijgen deze activiteiten meer waardering en erkenning vanuit de universiteit. Daarnaast kunnen studenten zo beter naar voren komen tijdens een sollicitatie.

Fractie SAM wil dit certificaat, waarop alle extracurriculaire activiteiten gedurende de student van een student staan, aan het diploma van studenten toevoegen. Het gaat dan om bestuurservaring, medezeggenschap, student-assistent en student-adviseur, excellentie programma’s, buitenlandervaring en topsportstatus. De waarde van zo’n certificaat is dat studenten iets tastbaars hebben dat hun ervaringen en vaardigheden bevestigd tegenover toekomstig werkgevers. Daarnaast is het een waardering van de universiteit, een signaal dat laat zien dat dat Tilburg University waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling naast je studie. Fractie SAM stimuleert deze persoonlijke ontwikkeling! Op deze manier kunnen studente zich onderscheiden van andere studenten, wat cruciaal is in de huidige maatschappij.

Lees hier het volledige initiatiefvoorstel over het certificaat voor extracurriculaire activiteiten!