Soft skills vouchers

In de Universiteitsraad van 3 juli heeft SAM een initiatiefvoorstel ingediend voor het implementeren van een vouchersysteem voor trainingen op het gebied van soft skills en 21st century skills. In de huidige samenleving wordt er door de arbeidsmarkt steeds meer verwacht van studenten en afgestudeerden. SAM vindt het belangrijk dat de studenten op dit gebied gestimuleerd worden en denkt dat een vouchersysteem aan deze ontwikkeling kan bijdragen.

Tegenwoordig is enkel en alleen een goede opleiding vaak niet meer genoeg. Net zo belangrijk is de manier waarop je je persoonlijk en professioneel ontwikkeld hebt. Bedrijven hechten veel waarde aan de ontwikkeling van soft skills en zogenaamde 21st century skills. Presentatievaardigheden, communicatievaardigen en goed kunnen samenwerken zijn voorbeelden van hooggewaardeerde vaardigheden. Alumni hebben een beter beroepsperspectief wanneer ze kunnen aantonen dat ze zulke skills tijdens hun studie hebben ontwikkeld. Fractie SAM vindt het belangrijk om studenten goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Studenten zouden naast aanpassingen binnen het curriculum, gestimuleerd moeten worden om zichzelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Fractie SAM denkt dat de beste om dit te doen is door het geven van vouchers aan studenten, zodat ze kosteloos vaardigheidstrainingen kunnen volgen. 

Klik hier om het initiatiefvoorstel over vouchers voor vaardigheidstrainingen te lezen!