Interdisciplinaire vakken

Door een toenemende complexiteit in onze samenleving is er steeds meer vraag naar academici die kennis hebben van meerdere disciplines. Fractie SAM vindt het daarom belangrijk dat studenten de keuze hebben om een interdisciplinair vak te volgen als keuzevak of 'on-top-of' het gebruikelijke curriculum.

Bij een interdisciplinair vak komen verschillende studenten bijeen om kennis te bundelen en een project op te zetten of een case op te lossen. Complexe problemen van vandaag laten zich steeds minder goed zuiver disciplinair oplossen. Het idee sluit naadloos aan bij de character bildung uit het nieuwe Tilburgs Onderwijs Profiel en helpt je bij de voorbereiding op de arbeidsmarkt. In een verdere loopbaan zal de student namelijk ook steeds meer in contact komen met verschillende disciplines. 

Wij zijn erg benieuwd wat de reactie van het College gaat zijn! Het initiatief kun je hier lezen.