#2 - Julia Cleton

2.png

Mijn naam is Julia Cleton, ik ben 20 jaar oud en tweedejaars student Fiscale Economie. Ik kom oorspronkelijk uit een dorpje in de buurt van Den Bosch en woon nu op kamers in Tilburg. Naast mijn studie doe ik momenteel een bestuursjaar als penningmeester bij Serve the City Tilburg. Hier ben ik de beheerder over alle financiën van de stichting en coördinator van verschillende commissies.

Momenteel is het zo dat veel van de vakken die je op de universiteit krijgt steeds minder aansluiten op de snel veranderende arbeidsmarkt. Onderzoek wijst zelfs uit dat de helft van je diploma bestaat uit kennis die binnen vijf jaar helemaal niet meer relevant is. Het huidige curriculum staat jaren vast en verandert niet mee met wat de arbeidsmarkt vraagt van studenten. Hierdoor wordt je diploma steeds minder waard en ben je als student ook een stuk minder goed voorbereid voor de arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt zou daarom meer betrokken moeten worden in de opbouw van het curriculum. Om deze redenen vind ik het erg belangrijk om me komend jaar volledig in te zetten voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Een belangrijk onderdeel om dit te verwezenlijken is het faciliteren van optionele stages in ruil voor studiepunten. Zo kunnen studenten praktijkervaring opdoen die ze verder zal helpen bij het vinden van een baan in de toekomst, wat écht zal blijven hangen en relevant is in de huidige tijd.

 

Ik hoop dit volgend jaar waar te kunnen maken en ik ben er van overtuigd iets te kunnen betekenen voor alle studenten. Hiervoor heb ik alleen wel jouw stem nodig! Stem daarom op 17, 18 en 19 april op de nummer 2 van Fractie SAM