#3 - Koen van Wijngaarden

koen.jpeg

Mijn naam is Koen van Wijngaarden, ik ben 21 jaar en ik studeer Sociologie aan Tilburg University. Op het moment van schrijven en de verkiezingen neem ik deel aan een exchange programma van Trent University in Canada. Aangezien ik van plan ben om de master Public Governance te gaan volgen, volg ik in Canada een minor gericht op political science. Sinds 2014 ben ik actief lid van het Tsc. St. Olof en het dispuut Cartouche. Binnen de vereniging en mijn dispuut heb ik diverse functies bekleed en het lijkt mij geweldig om de volgende uitdaging aan te gaan in de universiteitsraad namens de Tilburgse studenten!

Het komende jaar wil ik mij gaan inzetten om de Tilburgse student beter voor te bereiden op de uitdagingen die de overgang naar de arbeidsmarkt met zich meebrengt. Werkgevers verwachten studenten die voorbereid zijn op de professionele wereld en dat begint al bij de sollicitatieprocedure. Aandacht besteden tijdens de studie aan het ontwikkelen van soft skills, zoals time management, oplossingsgericht denken, etc., maar ook aan praktische zaken zoals het opstellen van een CV, een motivatiebrief of het voorbereiden op een assessment zijn kwaliteiten die de Tilburgse student een streepje voor kunnen geven op de arbeidsmarkt.

Mocht je vragen hebben, ideeën willen uitwisselen of simpelweg een praatje willen maken ben ik je man. Helaas wordt een kopje koffie of een biertje drinken erg lastig aangezien een oceaan mij van het mooie Tilburg scheidt, maar aarzel niet om me een berichtje te sturen!