Teacher of the Year-verkiezing!

Op 15 september was het eindelijk zover: tijdens de Education Bazaar werd de Teacher of the Year-verkiezing voor het eerst gehouden! Door deze verkiezing te organiseren wil Fractie SAM goed onderwijs en goede onderwijzers in de etalage zetten. De genomineerden waren Hannes Datta van TiSEM, Tila Pronk van TSB en Tijs Kooijmans van TLS. Zij werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Marcella Hendriks (wethouder Onderwijs in Tilburg), Noël Vergunst (onderwijsadviseur aan de Radboud Universiteit), Willem van Genugten (emeritus hoogleraar Internationaal Recht aan TLS), Yara Muller (voorzitter Fractie SAM en student aan TiSEM), en Donny Batenburg (studentlid Faculteitsraad TSH en oud-studieverenigingsbestuurder).

De eerste docent die haar gastcollege mocht geven, was Tila Pronk. "Doctor Love" gaf een inspirerend verhaal over de liefde, en wat maakt dat sommigen makkelijker vreemdgaan dan anderen. In de 8 minuten die zij kreeg zat zelfs een experiment verwerkt. Indrukwekkend!

Hierna was het de beurt aan Hannes Datta. "Big Datta" gaf een college over Big Data in muziek, en hoe hij op basis van een aantal factoren kon voorspellen of een nummer een hit zou worden. Een op het eerste gezicht misschien wat saai onderwerp, dat Hannes vol enthousiasme heel interessant en leuk maakte!

Het derde en laatste college kwam van Tijs Kooijmans, die de aanwezigen een waargebeurde rechtszaak voorschotelde, waarin een man het oog van een ander op gewelddadige wijze verwijderde. Was dit wel zelfverdediging? Tijs legde het op knappe wijze uit!

Na lang en goed beraad kwam de jury tot een weloverwogen conclusie: de winnaar van de Teacher of the Year-verkiezing 2016 is geworden: Hannes Datta!