Universiteitsraad 7 april 2017

2 Initiatives.jpg

Op 7 april vond alweer de vijfde Universiteitsraad van dit academisch jaar plaats!

Een drukke agenda was er niet. Sterker nog, een groot deel van de punten was door SAM op de agenda gezet! Alle stukken over financiën en infrastructuur kregen zonder al te veel moeite een positief advies. SAM kan trots melden dat onze rondvragen en ons harde werk zin heeft gehad: deze zomer komen er flink wat werkplekken en buitenwerkplekken bij! Om de werkplekken beter vindbaar te maken, hebben wij een memo ingediend met het verzoek om een interactieve kaart van de campus op de website te zetten, waar een klik je kan vertellen hoeveel werkplekken in een gebouw te vinden zijn!

Op onderwijsgebied hebben we meer goed nieuws: ons initiatief Honors Academy gaat opgevolgd worden, en wij nemen deel aan in de werkgroep! Ook ons initatief Waardering onderwijs wordt op een goede manier opgevolgd. Hierin staan bijvoorbeeld zaken als Onderwijshoogleraren. Het wordt een lang traject, waarbij we nauw betrokken gaan blijven. Het initiatief wordt onder andere opgevolgd door een seminar op 23 mei, waar dit onderwerp uitgebreid bediscussieerd gaat worden. Bij het stuk toetsbeleid hebben wij wederom aangedrongen op betere thesisbegeleiding, die gelijk is voor alle studenten.

In de rondvraag hebben wij drie punten aangekaart. Allereerst hebben we een initiatief ingediend over extra studiekosten, waarmee we hopen dat de aanschaf van dure extra materialen en andere extra dingen voor je studie verleden tijd zal worden. Verder hebben we aangedrongen op nieuwe manieren om je wachtwoord te resetten, in het bijzonder voor studenten die lang niet op BlackBoard hoeven te kijken. Als laatste hebben wij gevraagd om updates voor de TiU app, zodat deze voor iedereen bruikbaar blijft tot de OSIRIS app beschikbaar is.

Een volledig overzicht van alle agendapunten en onze posities, vind je hier!